Crema de carabassa amb miso

La Crema de Carabassa amb Miso es ideal per prendre-la a la nit. Sense làctics, mantega, gluten.


Sopa de carabassa amb miso

Ingredients( per a 4 persones)

  • 2 cebes
  •  1/2 porro
  • 1Kg de carabassa
  •  1 patata mitjana
  •  1 pastanaga
  •  2 cullerades d’oli d’oliva verge
  •  Pasta de miso ecològica
  •  una mica de nou moscada, i pebre

Preparació

Cuinem les verdures al vapor, i un cop fetes guardem 100ml de l’aigua sobrant.

Tot i que al fer-les al vapor els aliments conserven els seus nutrients, minerals i vitamines, sempre es perden alguns i queden a l’aigua, llavors aprofitarem una petita quantitat d’aquest aigua sobrant per després triturar-la juntament amb les verdures.

A l’aigua sobrant, encara calenta, hi posarem una cullarada de pasta de Miso, que podrem trobar a qualsevol herboristeria o botiga de dietètica. I barrejem, ens haurà de quedar un líquid marronós.

 Aquesta pasta de Miso és un aliment originari del Japó elaborada amb el ferment de les llavors de soja. Es considera un aliment curatiu en la medicina xinesa gràcies al seu alt valor proteic, un potent probiòtic que ens ajuda a mantenir la nostra flora intestinal i és ric en isoflavones i antioxidants. a més a més, no haurem d’afegir-ne sal ja que és molt sabrosa i ens aportarà aquest punt més salat.

Posem les verdures, l’aigua amb miso i afegim l’oli i els condiments i triturem.

Com a topping, podem utilitzar llavors com el sèsam, pipes de girasol, una mica de panses seques o pròpiament de llavors carabassa.

Beneficis:

Com hem mencionat, el Miso és un gran superfood que podem començar a incloure tant en les nostres cremes de verdura, com en sopes o inclòs, salses per amanir les nostres amanides.

La carabassa és un betacaroté, per tant, serà molt beneficiosa per cuidar la nostra pell i la mucosa intestinal. És rica en vitamina A y C, a més a més conté vitamina E i àcid fòlic.

Aquesta crema és molt lleugera per al nostre sistema digestiu, serà una molt bona opció pel sopar, ens aportarà tots els nutrients, vitamines i minerals, serà baixa en calories i greixos i amb alt valor proteic.

 

,
Centre Esportiu Vilafant