Torrada amb ou remenat

Idea d’esmorzar – Torrada amb ou remenat (5-10min)

torrada amb ou remenat

Ingredients – torrada amb ou remenat

  • Pa integral de 100% sègol – massa mare. Vigilar quin tipus escolliu, ja que hi ha alguns que els afegeixen sucre/glucosa. Aquest tipus de pa és d’un estil humit, evitem els que siguin de tipus processat que s’assemblen al pa tradicional i són una barreja de farines processades. Per identificar quin és, sol venir empacat per conservar-lo o bé en llauna.
  • Un rajolí d’oli.
  • 2 ous, a poder ser que siguin de corral.
  • Pel topping: herbes aromàtiques i pipes de gira-sol.

Preparació – torrada amb ou remenat

  • Torrarem una llesca gran de pa, utilitzarem 1 ou sencer i la clara de l’altre ou i fem un remanat amb herbes aromàtiques i una miqueta de sal/pebre.
  • Recomanació: Per incrementar el teu aport de vegetals, prova de posar una miqueta d’espinacs o enciam a sobre de la torrada i després l’ou remenat. Queda boníssim.

Beneficis – torrada amb ou remenat

  • El pa de sègol és una molt bona opció per substituir el pa blanc tradicional, a diferència dels pans elaborats amb farina de blat. És un pa ric amb vitamines E i B i minerals com el magnesi, fòsfor i zinc, a més a més actua com a laxant suau gràcies al seu contingut amb fibra. Per altra banda el sègol conté àcid linoleic i rutina que ens ajudarà a enfortir els capil·lars sanguinis i a la millora de la circulació. El sègol té quantitats significatives de potassi i sílice, per tant, serà molt recomanable en casos d’hipertensió arterioesclerosi i enfermatats vasculars, és molt nutritiu i posseeix carbohidrats de alliberació lenta i un baix aport calòric.
  • Els beneficis dels ous són molts, i si els consumim habitualment, intentarem que aquests siguin de corral, contenen proteïnes d’alt valor biològic i greixos saludables, contenen TOTS els aminoàcids essencials, entre les seves vitamines hi destaquen la vitamina B12, àcid pantotènic, biotina, D, A B2 i niacina. Entre els seus minerals hi destaquen el fòsfor, zinc i seleni.
  • En definitiva, aquest esmorzar es prepara ràpidament, és molt senzill i molt nutritiu, pel que no tindrem excuses a fer un esmorzar ràpid i carregat de sucres. Tindrem totes les necessitats cobertes i a més a més, no provocarem pics de glucèmia, al contrari, estarem amb una sensació de sacietat durant més hores.
,
Centre Esportiu Vilafant